Natuurbeschrijving

03-01-2013 14:33

Op naar het natuurgebied 'Tusschenwegen'. Dat ligt tussen twee stadjes, namelijk Oude Pekela en Winschoten. Het is mogelijk om dwars door de natuur te gaan via een fietspad. Het natuurgebied bevat wilde planten, maar voorheen was dit allemaal land van de boeren. Het land, de akkers zijn gekocht van de boeren en daar heeft de gemeente dit gebied van gemaakt. Het is dus niet de natuur dat van oorsprong hier is ontstaan.

Op naar het fietspad. We volgende route te fiets om de beleving mee te maken. Een lange weg voor ons uit en dan de heuvel op fietsen. We zien een totaal overzicht van het hele natuurgebied en aan de linkerkant staat een picknick tafel, maar eerst over het rooster heen dat in het fietspad ligt. En ja, we gaan de heuvel weer af. Ik zie een mooie verwilderde natuur met kleine meren. We volgen het pad en stoppen bij een bankje waar we even gaan zitten. Het is een mooi uitzicht vanaf het bankje kijkend op het water. Er zijn zelfs heel veel vogels te zien!

In het water zijn verschillende vogels te zien. De twee mooie sierlijke witte vogels. Ze wisselen veel van plek. Vaak zijn ze te zien op de akkers of in een kanaal, maar de laatste tijd zijn ze meer te zien in het natuurgebied. Dan is er een mooie groep vogels te zien in het water, zowel mannetjes als vrouwtjes. Die zien heel verschillend van elkaar.

We gaan weer van het bankje af en volgen het pad. We maken een halve cirkel om een klein heuveltje heen waar allemaal bomen op staan. En dan zien we aan de linkerkant nog een meertje. Deze is ongeveer de helft kleiner. We volgende de route verder. In de verte zijn allemaal schapen te zien die het gras opeten. In de zomer waren hier grote soort harige runderen te zien. Echt heel indrukwekkend. We fietsen door en zien een klein heuveltje met een rooster in het fietspad. We zijn alleweer door het natuurproject heen.